Visma Ski Classics - Ylläs-Levi 2020

04.04.2020

Maastohiihtokauden kansainvälinen päätöstapahtuma Visma Ski Classics Ylläs-Levi lauantaina huhtikuun 4.4.2020 kokoaa jälleen yhteen niin amatöörit kuin ammattilaiset – tule sinäkin mukaan!

Ylläs-Levi on uusi pitkän matkan hiihtotapahtuma, joka on järjestetty epävirallisena maratonhiihtona jo vuosia. Vuodesta 2017 alkaen tapahtuma on Visma Ski Classics -sarjan huikea päätöskisa. Kyseinen sarja on pitkän matkan hiihdon maailmancup, jossa on 12 osakilpailua Euroopassa ja yksi Kiinassa.

Reitti lähtee keskeltä Ylläksen laskettelukeskusta, kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston taigametsissä ja tuntureilla, ja jatkaa itään kohti Leviä. Kilpailu päättyy Levin idyllisen talvikeskuksen sydämeen.

Viime vuoden 2019 katsojakartta (kts. kuva):

70km lähtöpaikka, Ylläsjärvi (kartalla 1.)

Eliittihiihtäjien 70 kilometrin lähtöpaikkana toimii Sport Resort Ylläksen alue Ylläsjärven puolella. Massalähtöä on mahdollista tulla seuraamaan aivan lähtöalueen viereen ja alueen yrityksillä on tarjolla erilaisia purtavia, tuote-esittelyjä ja tarjouksia.

Maisemapaikat Keskisenlaki (kartalla 2.) ja Kellostapuli (kartalla 3.)

Keskisenlaen ja Kellostapulin maisemapaikoille voi retkeillä esimerkiksi lumikengillä. Mahtavien tunturinäkymien lisäksi pääset seuraamaan kaunista kellostapulinkurua pitkin hiihtäviä kilpailijoita. Sopiva reitti tunturien päälle lähtee Luontokeskus Kellokkaan takapihalta ja tulistelutauon voi pitää Varkaankurun kodalla.

Ylläs Ski Resort ja Ihmisen Rinki (kartalla 4.)

Hiihtokeskus Y1 ja Ihmisen Ringin parkkipaikoilta pääset helposti reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita. 70 kilometrin ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Ihmisen Ringin sisäänkäynnin kohdalla ja toinen hyvä vaihtoehto aistia tunnelmaa on Jokerikuppilan terassilta.

55 km lähtöpaikka ja 70km sprintti, Äkäslompolojärven jää (kartalla 5.)

Äkäslompolon jäällä sijaitsee 55 kilometrin lähtöpaikka ja 70 kilometrin ensimmäinen sprintti. Lähtöpaikan läheisyydessä on tarjolla myös huskyajelutusta katsojille! Jäällä on runsaasti tilaa levittäytyä reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita huippusuorituksiin.

Lumikengillä tai Fatbike-pyörällä Kukastunturin päälle (kartalla 6.)

Kukastunturin maisemia voi lähteä ihailemaan esimerkiksi lumikenkäillen tai fatbike-pyörällä. Perille pääset kahdesta suunnasta. Joko Äkäslompolon suunnasta, jolloin matka Kukastunturin päälle talvipolkuja pitkin on loivempi ja pidempi. Toinen reitti lähtee Elämänluukun pihasta, jolloin Kukastunturin päälle tulee matkaa noin 3,5 kilometriä. Täältä matka tunturin päälle on jyrkempi ja lyhyempi.
Hiihtäen, lumikenkäillen tai Fatbikepyörällä latukahvilaan,

Kotamaja (kartalla 7.)

Kotamaja on Ylläksen latukahvila, jonka terassilta ja pihapiiristä voit seurata kilpailua kupponen lämmintä käsissä. Kotamajaan pääset esimerkiksi fatbike-pyörällä tai lumikengillä talvipolkuja pitkin. Yksi reitti lähtee jälleen Navettagallerian pihasta ja pituutta tunturien välissä kulkemiseen tulee n. 7 kilometriä. Toinen reitti Kotamajalle lähtee myös Elämänluukun pihasta, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 6 kilometriä. Hiihtäen pääset perille myös reittiä Kesänkijoki – Hangaskuru – Kotamaja. Kilpailureitin takia tämä on ainut reitti hiihtää Kotamajalle, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 8 kilometriä helppoa ja keskivaikeaa latua pitkin.

Alkaa

04.04.2020 09:00

Loppuu

04.04.2020 23:00

Sijainti

Lapland Hotels Saaga

Yhteystiedot