Vastuullisuus

Sport Resort Ylläs investoi kesällä 2021 noin kolme miljoona euroa rinnetoimintojen kehittämiseen! Gondolirinteeseen, yhteen Ylläksen päärinteistä, rakennetaan täysautomaattinen lumetusjärjestelmä ja LED-rinnevalaistus. Uuden lumetusjärjestelmän ansiosta lumetusteho nousee noin 35 prosenttia aiempaan verrattuna. Automaattinen lumetusjärjestelmä on nykyistä järjestelmää energiatehokkaampi ja säästää vettä sekä sähköä.

Yhtenä osana investointeja hankitaan tulevalle kaudelle myös uusi hybridirinnekone Pisten Bully 600E+. Uusi rinnekone on markkinoiden vähäpäästöisin ja hiljaisin sekä aiempia malleja ympäristöystävällisempi. Hybridirinnekone vähentää polttoainekulutusta ja hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia tavalliseen rinnekoneeseen verrattuna.

Sport Resort Ylläs on siirtynyt 100 % uusiutuvan energian käyttäjäksi 1.1.2021. Näillä hankinnoilla ja toimilla pyritään minimoimaan toiminnasta syntyvää hiilijalanjälkeä. Hankkeeseen on myönnetty Euroopan aluekehitysrahaston tukea.

Hiilijalanjälki laskettiin TOBE low carbon-hankkeessa. Lisäksi Sport Resort Ylläs on osallistunut TOBE1-hankkeen koulutuksiin, joissa on perehdytty yrityksen vastuullisuuden kehittämiseen.

Ylläksen huipulla sijaitsevan Café Gondolin katolle on asennettu aurinkopaneelit, joista saatava energia käytetään kahvilan ja Gondolin yläaseman tarpeisiin.

Yhteiskunnallinen vastuu

Tarjoamme vuosittain kaikille Kolarin kunnan esikoululaisille kausikortit. Lisäksi kaikille Kolarin koululaisille tarjotaan vuosittain ilmainen laskettelupäivä, sekä päiväkotilaisille kiertoajelut.

Suurin osa yrityksemme henkilöstöstä on paikallisia ja pyrimme tehostamaan toimintojemme ympärivuotisuutta, jotta voimme vakinaistaa työsuhteita. Olemmekin onnistuneet kasvattamaan myös kesäkautta niin, että olemme avoinna vuoden jokaisena kuukautena.

Tulemme tehostamaan kierrätysjärjestelmää yrityksessämme tulevalle talvikaudelle. Haluamme rohkaista myös asiakkaita kierrättämään mahdollisimman tehokkaasti.

​​​