Perheyritys

 

Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy on perheyritys, joka on kehittänyt Ylläksen eteläpuolen rinnetoimintaa yli 30 vuoden ajan. Reijo Riila ja Osmo Virranniemi tarttuivat vuonna 1985 tuolloin muutaman vuoden ajan toimineen hiihtokeskuksen ohjaksiin uusina yrittäjinä. Tänä päivänä yrityksessä ovat mukana myös molempien pojat, Mikko Riila ja Mikko Virranniemi.

 

Hiihtokeskusyhtiö on investoinut toimintaan pitkäjänteisesti yli 30 miljoonaa euroa näiden vuosien aikana. Merkittävin panostus on vuonna 2008 avattu Ylläs 1 Gondoli -hissi, joka on kokoluokassaan ainutlaatuinen Suomessa. Gondolin myötä hiihtokeskuksen hissit eivät ruuhkaudu kuumimmillakaan sesongeilla, joten laskettelijat pääsevät keskittymään pääasiaan – lasketteluun Suomen pisimmissä rinteissä.

 

Nouseminen Yllästunturin huipulle vain seitsemässä minuutissa on muuttanut laskettelua Sport Resort Ylläksellä, ja voidaan perustellusti sanoa sen muuttaneen laskettelua koko Suomessa. Meillä kerrytät Suomen eniten laskukilometrejä yhden päivän aikana.

 

Reijon ja Osmon hiihtokeskusyrittäjyyden alkuaikojen monoski-suksia ei enää näy rinteissä ja neonväriset tupsupipotkin ovat vaihtuneet laskettelukypäriin, mutta yrityksen ja hiihtokeskuksen tehtävä on pysynyt samana kaikki nämä kaudet ja sesongit: Laskettelu on tärkeintä.

 

Myös osa työntekijöistä on ollut toiminnassa mukana aina 1980-luvulta saakka. Olemme rehellisen ylpeitä siitä, että hiihtokeskuksellamme on paljon pitkäaikaisia työntekijöitä.

 

 

Keskuksen kehittäminen jatkuu

 

Sport Resort Ylläksen alueella on noin 2000 vuodepaikkaa ja 20 yritystä, jotka työllistävät enemmän kuin 200 henkilöä. Tavoittelemme hissien ja rinteiden määrän kaksinkertaistamista. Aluesuunnitelmaamme kuuluu kylpylähotelli, huoneistohotelleja ja uusia palveluita jokaiselle vuodenajalle.

 

Vuonna 2016 solmittu uusi vuokrasopimus Metsähallituksen kanssa kantaa 50 vuoden päähän, joten pitkäjänteinen työ jatkuu. Tervetuloa vieraaksemme jo tänä talvena!