Ladut ja reitit

Ylläksen alueella on runsaasti eri lajien ulkoilureittejä, joita kulkiessasi pääset nauttimaan kauniista luonnosta ja hengität maailman puhtainta ilmaa. Niin talvipyöräreitit, kelkkareitit, ladut kuin lumikenkäreititkin alkavat Sport Resort Ylläkseltä.

Ostamalla Ylläksen sähköisen latupalvelun, näet reaaliajassa missä reitistöjä huoltavat koneet ovat menossa. Paperisia karttoja myydään lipunmyyntipisteissä, sekä Ylläksen alueen yrityksissä. Kun ostat kartan tai sähköisen palvelun, tuet sillä alueen reitistöjen ylläpitoa. Halutessasi voit kurkistaa sähköisen palvelun maksuttomaan versioon tästä.

 

Hiihto

 

Ylläksen latuverkosto on Suomen laajin, sillä on pituutta 330km. Laduista pidetään hyvää huolta läpi talven. Valaistuja latuja Ylläksen alueella on 38 kilometriä. Jos haluat haasteita, Sport Resort Ylläkseltä lähtee reitti, jota pitkin pääset kiertämään tunturin ympäri. Jos taas haluat hiihdellä vaikkapa makkaranpaistoretken lasten kanssa, on Kahvikeitaan latukahvila vain reilun kilometrin päässä Sport Resort Ylläkseltä. Latujen varsilta löytyy useita ihania ja persoonallisia latukahviloita.

Hiihtokoulu tarjoaa opetusta myös maastohiihtoon, jos vaikka kaipailet tekniikkavinkkejä.

 

Talvipyöräily

 

Talvipyöräily on ihana laji talvisen ulkoilun ystäville. Ylläksen alueella on laajat talvipyöräreitistöt, joita huolletaan noin kaksi kertaa viikossa. Talvipyöräilyyn sopivia paksupyöräisiä Fatbike-pyöriä vuokrataan alueen vuokraamoista. Ota pyörä allesi ja lähde tutkimaan talvista Yllästä. Mikäli haluat ylämäessäkin kevyempää menoa, valitse sähköavusteinen pyörä!

 

Lumikenkäily

 

Lumikenkäreittejä Ylläksen alueella on noin 50 kilometriä. Lumikenkien kokeilu on ensikertalaisellekin helppoa. Jos haluat hieman lisää vauhtia ja haastetta, kokeile ihania liukulumikenkiä! Lumikenkiä ja liukulumikenkiä vuokraavat alueen vuokraamot.

 

Moottorikelkkailu

 

Hoidettuja moottorikellareittejä Ylläksen alueelta löytyy 300 kilometriä ja lisäksi vielä 100km hoitamatonta baanaa. Ylläksellä on lukuisia ohjelmapalveluyrityksiä, jotka tarjoavat opastettuja safareja, sekä pelkkiä kelkkoja vuokralle. Kelkkareitti lähtee Sport Resort Ylläksen alueelta ja kelkalla pääsee myös Ylläksen huipulle kahvittelemaan ravintola Kammiin.