Ylläs Bike Park

Alamäkipyöräilyn parissa pääset nauttimaan vauhdin huumasta myös kesäaikaan! 

Ylläs Bike Park avoinna:
19.6. - 31.8.2020 klo 11 - 16.45
1.9. - 4.10.2020 klo 10 - 15.45

Huom.! Kesäkauden aukioloajat ovat tavoitteelliset. Noudatamme viranomaisten ohjeistuksia, jotka saattavat muuttaa aukioloja voimassaolevan korona-tilanteen vuoksi.

Alamäkipyöräilyreitit lähtevät Yllästunturin huipulta, Gondolin yläaseman ja Ylläskammi 718 -ravintolan läheisyydestä.

Huipulta lähtevät siniset reitit passaavat myös alamäkipyöräilyä aloitteleville, mutta haastetta kaipaavat voivat valita punaisen, vaikeamman reitin. Puurajan tuntumassa reitit jakaantuvat useammaksi reittivaihtoehdoksi. Ylläs Bike Parkin alamäkireitit ovat Suomen pisimpiä, mittaa kaikilla reiteillä on mukavat 2,5 - 4,0 kilometriä. 

Bike Parkkiin on avattu tälle kesälle uutuutena Full Enduro-reitti, joka sisältää myös poljettavaa osuutta. Ankkurihissi Alahissi toimii jatkossa Gondolin varahissinä niinä päivinä, kun Gondolia ei tuulen vuoksi voi pyörittää. Alahissiltä on rakennettu uudet siirtymät Reindeer Rally-reitille päin. Reittejä rakentaa ja huoltaa jälleen "Reittiukko" Marko Kiviranta Hidden Trails Laplandilta. Hill Sport Shopissa on vuokrattavana uusia Commencal Clash- pyöriä, joten alamäkeä pääsee nyt ajamaan upouudella hulppealla kalustolla.

Bike Parkin reitit nimettiin viime kesänä uudelleen ja ensimmäisenä uuden nimen sai asiakkaiden toimesta ylhäältä saakka lähtevä sininen reitti, joka tunnetaan nykyisin nimellä Reindeer rally. Myös muut pätkät saivat uudet nimet, löydät ne reittikartasta!

Mattohissiltä löytyy Training Track, jossa voi harjoitella alamäkiajoa ja hioa tekniikkaa! Haluamme vastata lajin kasvuun ja kehitykseen! Koska Ylläksen huipulta tulevat reitit ovat melko vaativia ja vaativat alle vähintäänkin maastopyöräilykokemusta, mahdollistaa Training Track ihan aloittelijoiden ja pientenkin lasten tutustumisen lajiin vielä paremmin ja turvallisemmin.

Hissiliput Ylläs Bike Parkkiin voit ostaa HILL Sport Shopista.

Katso alta huikea video alamäkipyöräilystä Ylläksellä ja tule itse kokeilemaan!

 

Bike Park liput ja vuokraamohinnat +

  • Hissiliput ladataan etäluettavalle Keycard älykortille. Keycard ei sisälly hissilipun hintaan.
  • Hissilippuhinnaston löydät täältä.
  • Kaikki pyöräilyyn liittyvät välineet voit vuokrata palvelukeskus Taigan alakerrassa sijaitsevasta HILL Sport Shopista.

Reittikartta +