Ylläsjärven yritykset innostuivat hyväntekeväisyyskampanjasta

18.01.2017

Sport Resort Ylläksen ja Ylläsjärven yritykset ovat lähteneet suurella innolla mukaan lahjoittajiksi Koska sinäkin voit –hyväntekeväisyyskampanjaan.

Sport Resort Ylläksen ja Ylläsjärven yritykset ovat lähteneet suurella innolla mukaan lahjoittajiksi Koska sinäkin voit –hyväntekeväisyyskampanjaan. Idean isä, Bar Kaapissa baarimikkona työskentelevä Kim Saksi sanoo, että yritykset ovat lahjoittaneet palveluita, varusteita ja ruokaa niin paljon, ettei lomalle valittava perhe ehdi kokemaan kaikkia tarjolla olevia elämyksiä edes viikon loman aikana.

"Yritykset ovat olleet mukana samoilla puheilla ja lisää on ilmoittautunut sitä mukaa, kun tieto tästä hankkeesta on levinnyt. Täytyy sanoa, että tippa on tullut silmään. Auttamisen halu on todella huikeaa", Kim huokaisee.

Koska sinäkin voit –hyväntekeväisyyskampanjassa Saksi ja toinen puuhamies, Antti Suvanto valitsevat videohakemusten perusteella yhden vähävaraisen, enintään nelihenkisen perheen viikon lomalle Sport Resort Ylläkselle. Hakemuksia voi lähettää tammikuun loppuun saakka.

"Ennen perheen valintaa käyn vielä Antin kanssa erikseen tapaamassa heitä kotonaan. Näin varmistetaan, että apu todella tulee oikeaan paikkaan."

Kim on työskennellyt edelliset kahdeksan vuotta sesonkitöissä ympäri Suomea ja eri hiihtokeskuksia. Sport Resort Ylläksellä Bar Kaapissa kuluva talvi on baarimikolle toinen. Idea vähävaraiselle perheelle tarjottavasta lomasta syntyi uusien kausityöntekijöiden kiertoajelulla, jolla tutustuttiin alueen palveluihin ja yrityksiin.

"Tässä on samalla päässyt reissuille ja näkemään paljon erilaisia paikkoja ja keskuksia. Monelle matkustaminen Suomessa on täysi mahdottomuus."

Seuraavaksi Kim kertoi ideastaan Antille, joka syttyi sille välittömästi. Yhden ehdon miehet kampanjalleen laittoivat: Jos tehdään, sitten tehdään kunnolla. Antti antaa jopa oman asuntonsa perheen käyttöön. Järjestäjät kyyditsevät perheen Napapiirin sankarit –elokuvista tutulla TIS-51 –Fordilla niin Snow Villageen kuin kampanjassa mukana olevaan Jounin Kauppaankin.

Tammikuun puoliväliin mennessä kampanja-ilmoituksen oli nähnyt Facebookissa 160 000 ihmistä, ilmoitusvideon oli katsonut 60 000 katsojaa. Kim sanoo, että kampanjasta suunnitellaan jo nyt jokavuotista perinnettä.

"Tämä on tuonut yrityksiäkin jollain tapaa entistä enemmän yhteen, kun ne pääsevät tekemään hyvää asiaa yhdessä."

 

Yritykset auttavat yhdessä

 

Bar Kaappi: After ski -kaakaot ja Napapiirin sankarit -Sierran lainaus.

Jemesport: laskuvälineet koko perheelle viikoksi, taksikyydit kentältä/asemalta Ylläkselle ja takaisin.

Lapland Safaris: Kelkkasafari ja lumikenkäretki.

Ylläs Kota: Lounas koko perheelle.

Lapland Hotels Saaga: Aamiaiset koko perheelle viikoksi ja vapaa kylpylän käyttö joka päivä.

Iso-Ylläksen hiihtokoulu: Opastettu tunti koko perheelle jonain päivänä. Opettajista Jere Löytykorpi tarjoaa opetusta omalla ajallaan, jos perhe kiiinnostuu laskemisesta enemmänkin.

Offpiste: Kelkkasafari parille päivälle ja ruokailut kodalla.

Head Ski Rent: Ylläs-tuotteita.

Sport Resort Ylläs: Koko perheelle viikoksi liput rinteeseen

Ravintola Otso: Koko perheelle illallinen juomineen

Cafe Pasila: Burgerit ja juomat kylkeen.

Aurora Estate: Jacuzzi, sauna, ja illallinen koko perheelle.

Jounin Kauppa: Elintarvikkeet viikoksi majapaikkaan.

Nuotiolle.com: Kodalla/laavulla eräkokkikoulua ja opastusta nuotiolla tehtäviin ruokiin.

Mirko Kuvaja: Kokeiltavaksi erikoisempia laskuvälineitä ja tutustumista niillä laskemiseen

Snow Village Lainio: Tutustuminen lumikylään.

Pöllöbaari: Keilailua ja purtavaa

Antti Suvanto: Tarjoaa oman asuntonsa perheen käyttöön, jotta saadaan mahdolliseksi perheen valinnanvapaus lomaviikolleen.