Ylläksellä on alamäkipyöräilty vuodesta 2008

05.05.2018

Alamäkipyöräilyä

 

Alamäkipyöräilyä, alamäkiajoa, downhilliä ja lajin harrastajien keskuudessa leikkimielisesti DeeHoota (DH). Alamäkipyöräilyä ajetaan lajiin tarkoitetuilla isosti jousitetuilla pyörillä. Alamäkireitit on useimmiten rakennettu hiihtokeskuksen rinteisiin ja ne sisältävät tiukkoja mutkia, puisia permejä, hyppyreitä ja kovaa vauhtia. Ylös mennään ankkurihisseillä tai Gondolilla. Tarkoitus on kilpailla aikaa vastaan, valita vauhdissa parhaat ajolinjat ja kikkailla hauskimmat temput. Reitit on värikoodattu samaan tapaan kuin laskettelurinteet; sininen, punainen ja musta. Vaihtoehtoja alastuloon löytyy lajia ensimmäistä kertaa kokeilevalle sekä kokeneemmalle konkarille ja kaikille siltä väliltä. :)
 

Ylläs Bike Park

 

Ylläksen Bike Park aloitti toimintansa Gondolihissin valmistuttua 2008 muutamalla perusreitillä ja pienellä määrällä vuokrapyöriä. Nyt kahtena viimeisenä kesänä on reittien rakentamiseen ja kunnossapitoon panostettu ihan tosissaan, sillä lajin suosio on noussut hurjasti. Kerrotaan, että DH on maantiepyöräilyn jälkeen seuratuin pyöräilylaji. Joka vuosi on tullut jotain uutta reittien varrelle ja uusia reittejäkin.  Erityisesti viime kesänä on saatu paljon hyvää palautetta reittien tasosta, teknisyydestä, hyvästä kunnosta ja monipuolisuudesta.
 

Ylläksen Bike Park on kuuluisa pitkistä ja vauhdikkaista ajoreiteistä. Kehutaan myös että maisemat ovat ainakin Suomen mittapuussa ehdottomasti huikeimmat. Toisinaan reiteille haastetta tuovat tunturissa laiduntavat porot! Gondolihissiin mahtuu kerralla useampikin kuski pyörineen matkaamaan kohti huippua. Siinä on mukava levähtää, suunnitella seuraavaa ajoreittiä ja ihailla kauniita maisemia. Huipulla sijaitsevassa ravntola Kammissa voi käydä pitämässä taukoa vaikka munkkikahvien tai lounaan merkeissä.
 


 

Uusia pyöriä ja reittisuunnitelmia

 

Kesäaikaan hissiliput myy Gondolin ala-aseman vieressä sijaitseva Head Sport Shop. Samasta paikasta saa vuokrattua myös alamäkipyörät varusteineen, Fatbiket ja frisbeegolfkiekot.

 

Tälle kaudelle on ilo ilmoittaa, että vuokrattavana on myös uusia alamäkipyöriä! Reittien suunnittelussa, rakentamisessa ja huoltamisessa on myös tiedossa uusia tuulia. Tänä kesänä siis kannattaa todella tulla Ylläs Bike Parkkiin!

 

Ajankohtaisia asioita ja hauskaa meininkiä Bike Parkista voi seurailla täällä.