Terveiset gondolihissin valvomosta!

29.12.2017

Parhailla laskukeleillä Jyri Haapasaari lähtee ajoissa liikkeelle ja laskettelee parin nousun verran jo ennen työvuoron alkamista

Punainen gondoli saapuu hissin yläasemalle ja pian sieltä poistuneet laskettelijat vilkuttavat kohti valvomon lasi-ikkunaa.  Jyri Haapasaari heilauttaa kättään takaisin tervehdykseksi. Hänen kolmastoista talvensa Sport Resort Ylläksen hisseillä on juuri alkanut ja tutut laskettelijat saapuneet Suomen suurimman hiihtohissin kyyditettäviksi. 

Hän kertoo osaavansa odottaa jo ennen sesonkiviikkoja ketä tutuista kasvoista silloin saapuu gondolin kyyditettäviksi.

”Vuosien kulumisen huomaa siitä, että lapsena täällä perheensä kanssa laskettelun aloittaneet ovat nyt nuoria aikuisia, kun he tulevat tervehtimään”, Haapasaari sanoo hyväntuulisena.

Muutama talvi sitten Haapasaari innostui lasten rinnetouhujen myötä laskettelusta uudelleen monen vuoden tauon jälkeen. Hän laskee että viime talvena laskupäiviä kertyi enemmän kuin kymmenenä edeltävänä laskukautena yhteensä. Parhailla laskukeleillä hän pistäytyy rinteessä jo ennen työvuoron alkamista.

”Laskettelu on mukava tapa ulkoilla. Tälle talvelle ostin rinnesuksien rinnalle vapaalaskusukset, joilla aion lähteä kohti luonnonvaraisia naapurituntureitakin.”

Hisseille laskettelijoiden virta näyttäytyy sellaisena, että rinteet ja tunturimaastot kutsuvat ihmisiä aiempaa enemmän. Joulukuun mittaan hisseillä on ollut yllättävänkin vilkasta ja Haapasaari odottaa, että edellistalven tapaan laskettelijat löytävät Sport Resort Ylläksen rinteisiin myös heti tammikuussa. Myös ulkomaalaisten laskettelijoiden määrä on hänen mielestään kasvanut.

”Matkanjärjestäjien reissut on buukattu täyteen ja uskon, että seuraavaksi kansainväliset omatoimimatkailijat löytävät meidät. Revontulia olen nähnyt koko ikäni ja niitä en itse juuri ihmettele, mutta Ylläksen huipun maisemat pysäyttävät edelleen.”

Haapasaari kertoo, että hissien työporukka on pysynyt pitkälti samana jo pitkään. Moni on hänen tapaansa syntyperäisiä kolarilaisia. Hän sanoo, että yksistään hyvä työyhteisö on monelle suuri tekijä pitkien työurien taustalla.

”Päivissä on paljon huumoria! Meillä on myös mahdollisuus vaikuttaa työympäristöömme, sillä Sport Resort Ylläksellä aidosti kuunnellaan kehitysehdotuksia.”