Suomen pisimmät rinteet nyt avoinna täydessä mitassaan

10.02.2018

Sport Resort Ylläksen 3000 metrin mittaiset Jättipitkä ja Ylipitkä on avattu lauantaina ensimmäisen kerran tälle talvelle koko pituudessaan. Lue lisää rinnepäällikkömme Mikon suosikeista!

Suomen pisimmät rinteet on avattu Sport Resort Ylläksellä tänä viikonloppuna täydessä pituudessaan. Jättipitkä ja Ylipitkä ovat molemmat täydet kolme kilometriä pitkiä. Yhdelle laskulle mahtuu näillä kilometreillä paljon käännöksiä ja kokemuksia, sillä rinteet yltävät avotuntureilta kumpuilevien kurujen keskelle ja metsämaiseman suojiin.

Samalla avataan myös luonnonlumella hoidettu Länsirajan rinnealue, huipulta alkava Gondolirinne ja Mountain Dew park hyndineen ja reileineen.

Sport Resort Ylläksen rinnetoimintapäällikkö Mikko Virranniemi sanoo, että lumitilanne Sport Resort Ylläksellä on ollut koko talven ajan hyvä – onhan hiihtokeskuksen kausi ollut käynnissä tälle talvelle jo kolmen kuukauden ajan.

Gondolirinne on myös Mikon suosikki Sport Resort Ylläksen rinteistä. Tässä hänen top 3 –listansa!

 
1. Gondolirinne. "Monipuolinen rinneprofiili. Alku sopivan leppoisa jonka jälkeen jyrkempi osuus missä suksilla pääsee kääntämään tosissaan. Lopussa vielä mukavan jyrkkä osuus, mistä saa hyvät vauhdit takaisin gondolihissille."

2. Maailman cup. "Tässä rinteessä saa jalat hapoille, kun laskee leikkaavasti alusta loppuun asti. Rinteessä riittää jyrkkyyttä ja vauhtia."

3. Ylipitkä. "Yksinkertaisesti Suomen pisin rinne. Mukavan loiva ja leppoisa rinne aina Länsirajan hissin ala-asemalle asti."