Rinteistä ja tapahtumista tuttu Jere Löytökorpi Iso-Ylläksen hiihtokoulun johtoon

25.11.2017

Laskettelutunneilta ja gondolihissin juttutuokioista monelle tuttu Jere Löytökorpi on uusi Iso-Ylläksen hiihtokoulun vastaava. Kuuden talven aikana Ylläksestä on tullut Jerelle ympärivuotinen koti.

Laskettelutunneilta ja gondolihissin juttutuokioista monelle tuttu Jere Löytökorpi on uusi Iso-Ylläksen hiihtokoulun vastaava. Käänne sopii useiden lumilajien taitajalle erinomaisesti, sillä  kuuden talven aikana Ylläksestä on tullut Jerelle ympärivuotinen koti.

”Tämä on hieno paikka elää ja olla. Ja kun saa tehdä omien harrastusten innoittamana työtä, niin onhan se yksi parhaista asioista mitkä vievät eteenpäin”, hän sanoo tyytyväisenä.

Aivan aluksi, viisi talvea sitten raumalaislähtöinen Jere oli Sport Resort Ylläksen maisemissa lomailemassa vanhempiensa kanssa. Arki kului Varalan Urheiluopiston opinnoissa, mutta uudet maisemat tekivät ohittamattoman vaikutuksen. Hän aloitti työharjoittelun Iso-Ylläksen hiihtokoulussa vielä samana talvena ja huomasi pian löytäneensä uuden kotinsa.

”Täällä on oikea talvi ja oikea Lapin rauha, sillä Sport Resort Ylläksen alue ei ole kasvanut liikaa turistikyläksi. Luonto on lähellä, mikä on lopulta vienyt oman mieleni mukanaan.”

Jereä jututtaessani Sport Resort Ylläs valmistautuu talvikauden avajaisiin ja illansuussa takana on pitkä päivä. Uudessa johtajassa se ei näy, sillä päivän tehtäviin on kuulunut tälle talvelle ensimmäisenä keskukseen saapuvan kausiopettajan Manu Vartian hakeminen Kolarin rautatieasemalta.

”Kesän jälkeen opettajakavereiden näkemistä odottaa tietyllä tapaa aivan äärettömän paljon. Kun Manu tuli heti alkuun henkiseksi tueksi, niin töitä jaksaa tehdä aivan eri tavalla. ”

Jere sanoo, että opettajien tiivis porukka on asiakkaiden, opettamisen ja mäenlaskun ohella erittäin suuri tekijä hiihtokoulutyön koukuttavuudessa.

”Kun kerran tulet taloon ja tutustut porukkaan, niin se yhteys jää ainiaaksi.”

Jere kuvailee, että Iso-Ylläksen hiihtokoulu on yltänyt jo varttuneeseen ikään. Se tarkoittaa, että uudella johtajalla on oman kehitystyönsä lisäksi paljon arvokkaita perinteitä vaalittavanaan.

”Täällä ollaan asiakasta varten ja haluamme olla mahdollisimman lähellä laskettelevaa kansaa. Ja toki perinteitä vaalitaan sitenkin, että hiihtokoulun väki paitsi näkyy, myös kuuluu rinteessä!”

Tänä talvena Iso-Ylläksen hiihtokoulu aloittaa ohjattujen fatbike-retkien järjestämisen Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella yhteistyössä Head Ski Rentin kanssa. Retkien järjestäminen aloitetaan tammi-helmikuun taitteessa, kun Sport Resort Ylläksen viereinen kansallispuisto on saanut ylleen runsaan, valkoisen lumivaipan.

”Tulemme kehittämään myös vapaalaskupuolta. Meillä on Sport Resort Ylläksellä ja Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa huikeat olosuhteet valmiina.”