Rinneturvallisuudesta vastaavan Kaitsun neuvoilla kohti turvallista hiihtolomaa

17.02.2018

Sport Resort Ylläksellä rinneturvallisuudesta vastaava käyttöpäällikkö Kai Palosaari kertoo, että reipas asenne ja kiireetön lomamieli ovat tärkeimpiä turvallisuusvaltteja. Niillä hiihtoloma on hauska aina alusta loppuun.

Sport Resort Ylläksellä rinneturvallisuus on jatkuvan seurannan ja kehityksen kohteena, joten hiihtolomasesonki ei aiheuta rinneturvallisuudesta vastaavan käyttöpäällikön Kai Palosaaren mukaan erityisempiä uusia toimenpiteitä. Palosaari toivottaa lumilomailijat tervetulleiksi vinkkaamalla, että reipas ja kiireetön lomamieli ovat tärkeimmät rinneturvallisuuden valttikortit.

”Sport Resort Ylläksen rinnealueet ovat niin laajat, etteivät ne ruuhkaudu kuumimpinakaan sesonkeina. Jo sillä pääsee pitkälle, että huomioi muut laskettelijat rinteessä eikä etuile hissijonoissa.”

Osana päivätyötään Kaitsu toimii yhtenä Ylläksen skipatroleista, jotka partioivat punaisissa asuissaan tunturialueella neuvoen ja opastaen sekä seuraten esimerkiksi rinteiden ulkopuolisten alueiden lumivyöryriskiä.

”Hiihtokeskusten hoidettujen rinteiden ulkopuolelle suunnatessa kannattaa ehdottomasti tarkistaa ennuste ja joka tapauksessa suhtautua lumivyöryriskiin riittävällä varovaisuudella. Yksin takamaastoon ei kannata lähteä.”

Kaitsun ja Ylläs Ski patrolin vinkit turvalliseen rinnepäivään

  • Kypärän käyttö on suositeltavaa!
  • Laske omien taitojesi mukaisesti: hallitse vauhtisi ja valitse sopivat rinteet.
  • Hiihtokeskusten rinteiden ulkopuolella on mahdollinen lumivyöryvaara.
  • Ylhäältä tuleva väistää aina. Muista, että etenkin lasten laskulinja voi vaihtui nopeastikin.
  • Älä jää rinteissä ja Snowparkissa paikkaan missä muut laskettelijat eivät näe sinua.
  • Viestitä vauhdinottoon, jos näet laskijan jääneen Snowparkissa alastuloon.
  • Ilmoita tapaturmista välittömästi henkilökunnalle.