Retkeilyä ja maastopyöräilyä

19.05.2018

Ylläs tarjoaa upeita retkeily ja vaellus mahdollisuuksia sekä pyöräilyreittejä. Jalan liikkuminen on usein helpompaa, sillä esimerkiksi Kellostapulissa ja Varkaankurussa liikutaan pitkospuilla ja rappusia riittää. Vaihtoehtoja on kuitenkin runsaasti tarjolla, jaamme siis nyt pari reittisuositusta, jotka lähtevät tästä meidän Sport Resort Ylläksen alueelta! 

Talvella suuren suosion saavuttanut talvipyöräily fatbikeilla on hauskaa puuhaa myös kesällä! Jotta tuntureiden huiputtaminen olisi helpompaa, tarjolla on myös sähköistettyjä Fatbbikeja. Sport Resort Ylläksen alueella Fatbikeja ja maastopyöriä vuokraavat Head Sport Shop sekä Jemes Sport.

Mistä voisi sitten helposti aloittaa?
Lähin ja helpoin reitti lähtee Sport Resort Ylläkseltä kahvikeitaan laavulle. Matkaa tulee noin 2 kilometriä/suunta. Kahvikeitaan laavulle on siis helppo lähteä myös lasten kanssa. Kahvikeitaan laavulla voit tehdä nuotion ja evästää.

Maastopyörän voi ottaa mukaan myös gondoliin!
Toinen mukava reittisuositus (vaihteleva ja hienoja maisemia sisältävä reitti) on nousta pyörän kanssa gondolilla huipulle, laskea huipulta huoltotietä pitkin Äkäslompolon puolen hiihtokeskuksen ala-asemalle ja jatkaa sieltä Tunturijärven kautta takaisin Sport Resort Ylläkselle. Tunturijärven rannalla on laavu, jossa voi nauttia ihanasta Ylläs-tunturin maisemasta ja bongata kuukkeleita, ja nehän saattavat tulla istumaan viereesi.

Muistattehan, että retkeilijä jaksaa kantaa kaiken luontoon viemänsä myös pois, pidetään siis yhdessä huolta siitä, että luonto säilyy jatkossakin puhtaana! Retkisuunnitelmien helpottamiseksi, alueen yrityksillä on myynnissä retkeilykarttoja.