Katseet kohti talvea!

08.10.2019

Taas on se aika vuodesta, kun joka aamu pitää rynnätä katsomaan lumitilannetta verhon raosta ja kytätä joka välissä kymmenen päivän sääennustetta. Joku on tuntevinaan tuulen kääntyneen, haistavinaan saapuvan lumisateen ja pohjoisesta tulevan ilmavirran, toinen huomaa muuttolintujen liikehdinnän loppuneen.

Talvi, me ootetaan sua!

 

Siinä, että talvi on vasta alkamassa on se hyvä puoli, ettei vielä tarvitse murehtia sen loppumista. Joskus kuulee kiukuttelua kylmästä ja pimeästä, mutta tunturissa me ollaan niitä, jotka rakastavat vuodenajoista erityisesti talvea; vahdikkaita talvilajeja, villasukkia, lumitöitä, pakkasen puremia poskipäitä, narskuvia askeleita, kaamoksen värejä, kynttilöitä ja takkatulta. Toisaalta hiihtokeskuksessa talvi tietää paljon sutinaa, kiirettä ja meininkiä, turisteja ja lomafiilistä. Ajatus talven odotuksesta ja saapumisesta on suorastaan kutkuttava.

 

Pitkän ja kylmän kauden kruunaa aina kevättalvi. Valostuvat ja pitenevät päivät. Auringonpaiste, keväthankien kimallus, rinneravintoloiden terassit ja vähenevä talvivaatetus. ”Oispa aina huhtikuu”, on tunturissa kuultu sanottavan!

 

Tavoitteenamme on avata talvikausi 2019-2020 lauantaina 23.11.2019! Täällä ollaan valmiina, tervetuloa talvi!