Hyvää syntymäpäivää Gondoli!

08.02.2018


Ylpeytemme aihe, päiviemme ilo, Gondolihissi täyttää tänään pyöreät 10 vuotta!
 

Tänään on siis kulunut 10 vuotta siitä, kun vietimme Gondolin ja uuden Taiga-palvelurakennuksen avajaisia. Kymmenen vuoden aikana Gondolilla on tehty 5 600 946 nousua! Nousuja on kertynyt siis jokaisesta lukijalaitteeseen leimatusta hissilipusta. Gondoli pyörii talvella laskijoille ja kesällä alamäkipyöräilijöille. Kesät talvet Gondolin kyydissä matkaavat myös maisemia ihailevat kiertoajelijat.

Palataan hieman Gondolin rakennusaikaan kuvien muodossa, näitä kuvia on harva nähnyt! Muistaako joku vielä Ylläksen ennen Gondolia?

Kuva parkkipaikalta Gondolin ala-aseman ja Taiga-palvelurakennuksen suuntaan.

Gondolin ala-asema

Gondolin ylä-asema

Ihanat huoltomiehemme ja heidän monipuoliset työtehtävänsä!
Näistä yli puolet työskentelee meillä edelleen.

Alla olevassa kuvassa on käynnissä pylväiden pystytys. Gondolin pylväistä kaksi eli pylväät 9. ja 10. ovat pystytetty helikopterin avulla. Pystytyksen kannalta korkeus ei olisi ollut haaste nosturille, mutta tolppien suuri kaltevuus kivikkoisessa tunturissa oli liikaa nosturille. Kävihän se näppärästi helikopterillakin ja onpahan taas yksi tarina kerrottavana! Pisimmällä tolpalla eli tolppa numero 9:llä on korkeutta reilut 24 metriä.

Koska synttärisankari on tänään tuulen vuoksi sisätiloissa, juhlimme Gondolin syntymäpäivää seuraavana tuulettomana päivänä, jolloin saat kiertoajelut -10 % alennuksella. Onnea 10 -vuotias Gondolihissi!