Terveisiä Ski Patrol koulutuksesta!

27.01.2018

Siis mikä ihmeen Ski Patrol?

Ski Patrolit ovat hiihtokeskusten palvelevia koulutettuja osaajia, joiden tehtävänä on neuvoa rinnekävijöitä, ennaltaehkäistä onnettomuuksia, valvoa ja puuttua viihtyisyyttä sekä turvallisuutta vaarantavaan toimintaan ja tarvittaessa antaa ensiapua. Ski Patrolit tekevät yleensä vapaaehtoistyötä. 

Kuten hiihtokeskuksemme huoltomiehet, myös Ski Patrolit, hoitavat työnsä kaikenlaisilla keleillä ja merkittävä osa työstä on tehty jo aamulla ennen hissien aukeamista. Joskus tuulee ja tuiskuaa, toisinaan aurinko hellii.

Isossa hiihtokeskuksessa sattuu ja tapahtuu ja joskus joku saattaa vaikkapa eksyä. Niinpä Ski Patroleita ei ole koskaan liikaa, ja sen myötä yrityksestämme lähti keskiviikkona neljä työntekijää Ski Patrol koulutukseen Rovaniemelle. 

Koulutus koostuu yhteensä kolmesta erilaisesta moduulista. Ensimmäisessä moduulissa tutustutaan ennaltaehkäisevään rinneturvallisuuteen ja harjoitellaan rinne-ensiaputilanteita. Kakkosmoduulissa perehdytään pelastustyöhön esimerkiksi hissipelastamiseen, korkean paikan työskentelyyn sekä rinnealueiden ulkopuolella pelastamiseen. Koulutusta on tarjolla kolmaskin moduuli, jossa opetellaan muun muassa lumivyörypelastamista ja sen organisointia. Kolmannen moduulin asiat koskettavat siis erityisesti meitä Ylläksellä, sillä täällä ’’offari’’-laskettelu kiinnostaa yhä useampaa matkailijaa. 

Viimeisimmässä Kuukkelissa oli artikkeli Matista, josta on tullut Ylläksen näkyvin Ski Patrol. Matti on viihtynyt Ylläksen rinteillä jo monen kymmenen vuoden ajan. Kuukkelin juttuun pääset tästä.

Helmikuussa takasin Rovaniemelle kakkosmoduuliin!  
 

Turvallisia laskuja Ylläkselle ja muuallekin, 

Nähdään tunturissa!