Meän galleria -Ystäväni hevonen

05.06.2018

Emmi Kähkönen - "Kerron valokuvillani rakkaustarinaa maailman kauneimmasta eläimestä, maailman kauneimmassa hetkessä, tässä ja nyt." Avajaiset 5.6. klo 14. Tervetuloa!

Emmi Kähkösen Ystäväni Hevonen -valokuvanäyttely
5.6.-22.7.2018


"Kerron valokuvillani rakkaustarinaa maailman kauneimmasta eläimestä, maailman kauneimmassa hetkessä, tässä ja nyt."

Emmi Kähkösen (s. 1992) näyttely koostuu viiden vuoden aikana kuvatuista hevosvalokuvista. Kähkönen on kuvannut hevosia luonnonvalossa, ohikiitävissä hetkissä ja tilanteissa. Luottamus heijastuu kuvista, joihin on taltioitu ihmisen ja eläimen kohtaaminen.
Emmi Kähkösen hevosvalokuvat ovat olleet merkittävä osa Ylen vuosina 2013-2017 julkaisemaa Ystäväni Hevonen –sisältökokonaisuutta.

Emmi Kähkönen on nuori helsinkiläinen ammattivalokuvaaja ja kuvataiteilija. Hän opiskelee työn ohella Humanistisessa AMK:ssa yhteisöpedagogiksi ja suuntautuu taidekasvatukseen, erityisesti eläinavusteiseen nuorisotyöhön sekä sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan. Kähkönen käsittelee kuvataiteessaan erityisesti ihmisen ja eläimen vuorovaikutussuhteita. Hän työskentelee Helsingissä sekä ulkomailla.

”Valokuvaaminen on minulle läsnäoloa. Ohikiitävät hetket näyttäytyvät minulle värikylläisinä. Kauneimmat hetkeni kylpevät valossa. Näyttelyni kuvat ovat hetkiä, joihin olen pysähtynyt.

Hevonen on upea eläin, jossa yhdistyy voima ja herkkyys. Sen kauneus puhuttaa, läsnäolo lohduttaa ja sen voima liikuttaa
Kunnioitan hevosen tilaa. Annan sen olla läsnä eläimenä ja vapaana.

Kuvatessani minun täytyy malttaa. Odotan oikeaa hetkeä ja kohtaamista, jossa valo taittuu linssissä ja hevonen hyväksyy minut. Hevonen antaa läsnäolollaan minulle luvan ottaa kuvan, tallentaa hetken.

Olen saanut elää rakkaustarinaa hevosten kanssa lähes koko elämäni. Niiden ainutkertaisuus ja herkkyys on opettanut minua näkemään maailman kauniina. Ystäväni Hevonen on rakkaustarina maailman kauneimmasta eläimestä, maailman kauneimmassa hetkessä, tässä ja nyt.”

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt

Emmi Kähkönen
puh +358 400 399 366
e-mail emmikahkonen@hotmail.com
Instagram: ystavanihevonen

Alkaa

05.06.2018 09:00

Loppuu

22.07.2018 16:00

Sijainti

Yhteystiedot