24h laskukisa

Tämänvuotinen upea kisa on käyty erinomaisessa kelissä 14.-15.4.2018!

Lämpimät kiitokset kaikille osallistujille, tukijoukoille, katsojille ja yhteistyökumppaneille! Kisataan jälleen ensi keväänä! :) 

Sarjojen parhaimmistot:

Naiset

Petrell Kia, 121 nousua

Hulkkonen Riikka, 117 nousua

Järvelä Marianne, 113 nousua


Miehet:

Kangastie Timo, 127

Järvelä Joonas, 125

Turku Mikko, 124


Joukkue:

von Hellsten brothers, 129

Herrasmiesstiiga, 127

Farmarit, 127


Hyväntekeväisyyssarja:

Jemes Sport, 120

Polar Pro, 117

Head, 116

 

 

 

 

 

14.-15.4.2018

Haasta itsesi tai ota hauskanpidon kannalta - lähde laskemaan läpi vuorokauden!

24h-Laskukisa on koko perheelle soveltuva kilpailu, jossa lasketaan vuorokausi putkeen. Kilpailun voittaa se, joka kerryttää eniten hissinousuja vuorokauden aikana. Kilpailussa on yksilö-, joukkue-, ja hyväntekeväisyyssarjat. Kilpailijoiden toiveiden myötä järjestetään tulevaan kisaan naisille ja miehille erilliset yksilösarjat!

Joukkuesarjassa joukkueen koko on 2-3 henkilöä. Hyväntekeväisyyssarjassa joukkuekokoa ei ole määritelty, saa laskea yksin tai vaikka isommankin porukan kanssa. Hyväntekeväisyyssarjan tuotto on kahtena aiempana vuonna lahjoitettu Lapin Keskussairaalan lastenosastoille. Viime vuonna rahoilla ostettiin televisioita, blue-ray-soittimia, leffoja, piirrustustarvikkeita sekä leluja.

Puolet tämän vuoden hyväntekeväisyystuotoista lahjoitetaan kolarilaiselle 5-vuotiaalle vakavasti sairaalle Auroralle ja hänen perheelleen. Toinen puolikas lahjoitetaan Lapin ensi- ja turvakodille! 

Viime vuonna yksilösarjan voitti toisen kerran peräkkäin Joonas Järvelä ja joukkuesarjan ykköseksi tuli Myllymäki Team. Molemmat kerryttivät vuorokauden aikana huikeat 152 nousua. Suoritus on erittäin kova, ottaen huomioon, että lähes myrskylukemiin nousseen tuulen vuoksi Gondoli jouduttiin sulkemaan ja 2/3 kisasta käytiin ankkurihissillä. Hyväntekeväisyyssarjan voitti Head Ski Rentin joukkue. Kisan nuorin osallistuja Leo oli vasta 4-vuotias! :)

HUOM HUOM! Palkinnot ovat tänä vuonna huikeat! Naisten sarjan voittaja saa sukset ja 350€ rahaa, miesten voittaja samanlaisen setin. Joukkuesarjan voittaja saa Haglöfsin lahjakortin. Myös toisille ja kolmansille on tiedossa rahaa/Haglöfs-lahjakortteja. Lisäksi palkintoina esim. hissilippuja sekä runsaat määrät erilaisia tuotepalkintoja. Huikeat palkinnot ovat mahdollistaneet yhteistyökumppanimme: Haglöfs, Pörhön autoliike, JemesSport, Head Ski Rent, OAC Finland, Parmax ja Orimattilan näkökeskus. Kisaajien janon sammuttaa Hartwall ja kisanakit tarjoaa HK!!

 

Kurkkaa myös tapahtuman Facebook-sivut!

Ilmoittautuminen on käynnissä! Ilmoittaudu sähköpostitse: milla.hiironen@iso-yllas.fi tai 016 510 3500.

 

Kuvassa viime vuoden voittaja Joonas Järvelä. Kuva: Janne Koskenniemi.

Säännöt +

 • Neljä sarjaa: Naisten yksilösarja, miesten yksilösarja, joukkuesarja (Max.3hlö/joukkue. Saa olla naisia, miehiä tai sekajoukkue.) ja hyväntekeväisyyssarja (Yksin tai joukkueena, henkilömäärää ei rajoitettu. Voi myös lahjoittaa osallistumatta).
 • Voittaja on se, joka laskee eniten 24 tunnin aikana: la klo 14.00 – su klo 14.00. Hissinousut lasketaan.
 • Kisassa kypärä on pakollinen.
 • Joukkueilla viestikapulana toimii hissilippu + liivi, liivin numero oltava selvästi näkyvissä. 
 • Joukkuekisassa saa laskea useampi laskija kerrallaan, mutta vain yksi lippu kerryttää nousuja.
 • Alaikäiset laskevat kilpailussa huoltajan suostumuksella. Tarvitaan kirjallinen lupa tai huoltajan läsnäolo ilmoittautumistilanteessa.
 • Välineitä saa vaihtaa kisan aikana.
 • Lähtö suoritetaan Le Mans-tyyliin:
  Juoksulähtö ja välineet kaapataan kyytiin omalta viivaltaan ennen hissiin menoa. Joukkueesta vain yksi osallistuu lähtöön.
 • Viimeinen leimaus on tehtävä ennen klo 14.00 ja aloitettu lasku on laskettava.
 • Joukkueen hissilipun + liivin vaihto tapahtuu merkityllä "varikkoalueella".
 • Gondolin "pysäyttäminen" eli esim. välineiden jättäminen oven väliin niin, että hissi pysähtyy, laskija/joukkue menettää kierroksen.
 • Syöksylasku kielletty, laskusta on erotuttava käännökset.
 • Syöksylaskusta/suoraan laskemisesta varoitetaan kerran, seuraavasta kerrasta laskija/joukkue menettää kierroksen.
 • Oikomisesta laskija/joukkue menettää kierroksen.
 • Mikäli hissiä joudutaan vaihtamaan kesken kilpailun esimerkiksi säistä johtuvista olosuhteista, tapahtuu vaihto siinä kohti kun hissivastaava näin määrää.
 • Ankkurihissistä poistumisesta ennen poistumispaikkaa laskija/joukkue menettää kaksi kierrosta.
 • Mikäli sääolosuhteet eivät salli Gondolin pyörittämistä, kisa järjestetään sääolosuhteiden sallimalla hissillä
 • Mikäli sääolosuhteet ovat vaaralliset, keskeytetään kilpailu tarvittavaksi ajaksi. Kilpailun johtajalla on mahdollisuus niin katsoessaan päättää kilpailu ennen kuin 24 tuntia laskemista tulee täyteen.
 • Kilpailijoilla on vapaa oikeus laskea sen verran kun mihin tuntee turvallisuuden nimissä olevansa kykeneväinen. Kilpailun toimitsijoilla on myös oikeus poistaa laskija kilpailusta määräajaksi tai kokonaan, mikäli tämän laskukunnon katsotaan heikentyneen liikaa.
 • Kilpailijat huolehtivat oman vakuutusturvansa.
 • SKi Sport Finlandin kilpailulisenssin omaavat henkilöt saavat osallistua ainoastaan hyväntekeväisyyssarjaan.
 • Osallistumismaksu:
  10€/hlö, 30€/joukkue, 250€/hyväntekeväisyyssarja
 • Laskijalla tulee olla kilpailun aikana voimassaoleva hissilippu. Joukkueelle riittää yksi lippu, mikäli jäsenet eivät laske yhtä aikaa.
 • Mikäli kisan päättyessä kaksi tai useampi laskija on kerryttänyt saman verran nousuja, parempi sijoitus tulee sille, joka on leimannut viimeisen hyväksytyn nousunsa aikaisemmin.

Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

 

Kisa-aikataulu +

Lauantai 14.4.2018

12.00 mennessä ilmoittautuminen infoon

13.00 Kilpailijakokous (Taiga)

14.00 Startti

 

Sunnuntai 15.4.2018

14.00 Maali

n. 15.00 Palkintojenjako (Taiga)

Kisan fiilistelyä +

Kisailijoiden ajatuksia kisasta:

"Kiitokset vielä kerran hyvin järjestetystä kisasta! Vaikka sää olikin huono, niin se ei vaikuttanut kisafiilikseen. Plussaa oli hyvä juontaja sekä nakit ja sipsit oli mukava lisä omiin eväisiin."

"Kisassahan parasta on yön pikkutunnit, kun rinteet on tyhjät ja keinovaloissa näkee rinteen epätasaisuudet loistavasti!"

"Koin joukkuekisan vähän liian lällyksi tehdä toiste, olisi kiva haastaa itseään enemmän. :) "

"Poikien kanssa kyllä oli puhetta että ensi vuonna lähdetään uudestaan mukaan, tällä kertaa kirkastamaan hopeaa. ;) "

"Ja tosi mahtavaa oli kuitenkin kun olitte paistanut makkaraa ja snäksejä oli tarjolla. Niin mahtava fiilis oli meillä. "